fredag 28. september 2012

UKE 39

Oppgave:
Fotografering av tekst i by bildet


"Graffiti er tekst eller tegninger som blir malt eller risset inn på offentlige steder.." (kilde: tekst Word dokument)



Her er et eksempel på Graffiti:
Bildet er tatt med Iphone: I Arendal ikke så langt fra togstasjonen. 
    Lukketid - 1/120 sek
 Blenderåpningen – f/2.8
           ISO - 125

Som du ser er dette bildet er tatt ved enden under Hansebakken Bru, ved Barbu. Ikke så langt fra togstasjonen. Stedet det er tegnet med graffiti ødelegger det idylliske bildet av bruen. Brua er fra 1995, og ganske gammel. Selv om graffitien er tegnet med skygger blir det krasj i den nye og gamle kulturen. Dette bildet viser fint hvordan den nye kulturen setter sine spor selv på gammel kultur.

Bildeanalysen:

Det finnes to ulike måter å lese bilder på, nemlig den denotative, og den konnotative.
Ved å bruke den denotative måten så beskriver en kun hva en ser på bildet. Mens ved bruk av den konnotative tolker en bildets innhold.

1.    Denotative bildeanalyse: her ser vi en bru som er lagt i 1995, det er trær som dekker litt over navnet på bruen. Langs veggen er det laget et ord i grønn graffiti, med hvit skygge. Det er også skrevet litt på veggen, i grønt og lilla. En kan se at graffitien har sittet på veggen lenge og har en falma farge, derfor er den nok en del år gammel.  I bakgrunnen ser man himmelen og noen trær som har begynt å få høstens farger. Bildet er tatt i normal vinkel, men i litt profil.  

2.  Konnotative: Bildet er tatt i enden av bruen, på en ganske kald høst dag. Man kan se at det er høst på bladene på treet. I bakgrunnen ser man et hvitt hus, et skikkelig idyllisk sørlandshus som står i kjempe kontrast mot graffitien. Det ser ut som om de små orda som er tegnet på brua er navn/ underskrifter fra ulike personer. Ordene/underskiftene ligner på hverandre derfor kan man tolke seg til at det er en person som har utført dette. Det største ordet, det bildet har lagt mest vekt på er litt utydelig skrevet, og er vanskelig å tyde ut hva det står. Bildet er satt opp ved å vise forskjellen på det gamle og det nye og bringer ulike holdninger sammen. Det hvite sørlandshuset bringer fram kontrasten av gamle og nye Arendal. I forgrunnen får man følelsen av det litt triste og mørke, mens i bakgrunnen skinner sola og viser og lykkesiden.

Selve graffitien ser ikke ut som det er mye mening bak, det handler nok mer om at personen/personene vil sette spor etter seg. Handlingen er nok mer utført for gøy, og virker ikke så nøye planlagt. Eksempel på det er de små skriftene som er skrevet litt over hverandre. Med tanke på sted er det valgt ganske ukritisk, og virker som de bare har lett etter en stor murvegg slik at det er mye plass å boltre seg i. De har ikke tenkt på at deres graffiti påvirker omgivelsene, altså det idylliske Arendal.  Selve tagging på annens eiendom er ikke lovelig, men å skille mellom tagging og graffiti på dette bildet er vanskelig. Dette kan gi personen ett slags kick(adrenalin begynner å pumpe). En annen grunn kan være at det er et ønske om oppmerksomhet på sin kunst, sin hobby, sin lidenskap. Dette kan få de til å fortsette å bli en gøy hobby noen drivere med. Ordet som er framstilt har ingen kulturelt mening, men sikkert en personlig betydning.

En kan se at det er en erfaren ”writer”(den som utfører graffitien) fordi sprayen ikke har rent ned over veggen. Graffitien har heller ikke manglende føring(at maleren ikke treffer innenfor strekene/bokstavene eller urette streker). Så det er et godt utført arbeid, og sikkert ikke personens første gang.  
                              
-Helene


tirsdag 11. september 2012

UKE 37




Oppgave 1:
 Eksponeringstrekant og eksponering av epler




Oppgaven gikk ut på å ta bilder på manuell, slik at man selv hadde kontroll over hvordan bildet sitt sluttresultat kom til å se ut. Bildene er ikke redigert i photoshop, for hele poenget med oppgaven er å se hvordan lys og vinkler spiller inn på bildet. Her har jeg valgt tre ulike kategorier for å få frem hvilken ulikhet eksponeringstrekanten utgjør ved å stille inn forskjellig :

Et mørk bildet



1.Lukkertid- 1/125 sek
2. Blenderåpningen -f/5.6 sluttresultat
3. ISO- 400







Et for lyst bildet

1.Lukkertid- 15.5 sek
2. Blenderåpningen -f/19 sluttresultat
3. ISO- 200








Et nesten perfekt et, og nesten det gylne snitt
GOD EKSPONERING

1.Lukkertid- 1/125 sek
2. Blenderåpningen -f/5.6 sluttresultat
3. ISO- 400





EKSPONERINGSTREKANT


Eksponeringstrekanten dreier seg om å finne det riktige lysforholdet, som gjør bildene best mulig. Da er det forholdet mellom ISO, Lukketid, og blenderåpningen som gjelder. De tre henger sammen, nesten som en badevekt, forholdet må altså være i balansen.(vist på bildet under).





-Helene 





tirsdag 4. september 2012

UKE 36

Det gylne snitt med et eple!

Redigerte den med appen Vintage Cam, brukte funksjonen Pirate.
Dette får det til å ligne på et maleri. 

søndag 2. september 2012

UKE 35: UKAS BILDE

Foto: Redigert i appen Vintage Cam, med effekten Magnetic

Tema denne uken: Fritid/Russetid

Jeg hadde virkelig ingen ide om hva jeg skulle ta bilde av, men så kom jeg på dette stedet.
Her pleide jeg som barn om sommeren å fange rompetroll, og om vinteren gå på skøyter.
Selv om dette stedet ikke lenger er en del av min fritid så var det det før.
Pluss at jeg ser dette stedet hver eneste dag, når jeg tar bussen til skolen, så man kan jo si at det er med i fritiden min nå også. 



-Helene